Ce spun specialiștii?

Nutri-Score are deja mulți susținători

Sistemul de etichetare Nutri-Score se bazează pe dovezi științifice riguroase. Încă de la propunere și până la aprobarea acestuia din 2017, echipa formată din cercetători ai departamentului de Epidemiologie Nutrițională de la Universitatea din Paris a condus multiple studii de evaluare și validare înainte de a se ajunge la forma actuală simplificată, care fortifică validitatea acestuia

"În prezent, în mai multe țări sunt implementate sisteme de inscripționare a alimentelor, care să ajute cumpărătorii în alegerea informată a produselor alimentare. Unul dintre acestea este NUSTRI-SCORE, un instrument care oferă informații despre calitatea nutriționala a alimentului raportată la 100 grame. Astăzi acest model de sistem este adoptat în Franța (unde a fost creat și patentat), precum și în Spania, Portugalia, Olanda, Belgia, Elveția, Germania și pe piața din Polonia."
Gabriela Radulian
Profesor Doctor

Eficacitatea Nutri-Score este confirmată științific

Studiile arată că Nutri-Score este mai ușor de înțeles în comparație cu alte sisteme de etichetare pe partea frontală a ambalajului. Un studiu din 2017 arată că 64 % dintre persoanele chestionate au evaluat corect valoarea nutrițională a alimentelor folosind Nutri-score
Studiile arată că populația percepe diferit noțiunea de "dietă sănătoasă/aliment sănătos", majoritatea se referă doar la cantitatea de grasimi, zahar și sare din acestea, nu și la ceilalti macro sau micronutrienți. Să faci alegerea corectă, "sănătoasă" la momentul achiziționării alimentelor poate fi un proces dificil, de aceea este foarte important ca etichetele produselor să ajute consumatorul să ia decizia cea mai bună."
Gabriela Radulian
Profesor Doctor

De ce Nutri-Score?

"Este important, așadar, să avem informațiile necesare pentru a face alegerile corecte atunci cand încercăm să avem un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritional. Astfel, sistemul NUTRI-SCORE se adresează unei nevoi de mult cunoscute, dar probabil prea puțin exprimată, de promovare a alimentatiei echilibrate si de a gasi astfel mai usor echilibrul in viata de zi cu zi."
Gabriela Radulian
Profesor Doctor